Føler du dig ensom ?

Jeg blev stillet et rigtig godt spørgsmål den anden dag, nemlig om jeg ville fortælle lidt om ensomhed.

Altså om den ensomhed man kan gå og føle en hverdags eftermiddag, selvom man går og er sammen med mennesker man holder ufattelig meget af. Det kan være ens børn, ens kæreste, ægtefælle, mor, far, venner osv.

Ved ikke om alle har oplevet denne følelse af ensomhed, men tror det, jeg har i hvert fald. En følelse af ensomhed, selvom man på papiret burde være glad og lykkelig, men det er, som om noget mangler, der er noget, der gør en trist.

Kort og godt tror jeg det handler om, at man savner sig selv. Savner sine drømme, savner at havde tid til sig selv. Savner at vide, hvad det er man vil med sit liv, hvad det er man ønsker og drømmer om.

Vi i det moderne samfund og specielt os kvinder er gode til at tilsidesætte vores egne behov. Vores børn, familie, arbejde.... kommer ofte i første række når tiden bliver knap og så er det at ensomheden lige så stille kommer snigende og hverdagen kan virke lidt trist og grå.

Jeg tror ikke på, at man kan fjerne denne ensomhed med et trylleslag, men man kan gøre mange ting for at komme den i forkøbet.

Den første og allermest vigtige, set ud fra mit synspunkt er, at acceptere at jeg faktisk er en person, der kan føle mig ensom, både når jeg er alene og når jeg er sammen med andre og det er helt ok og naturligt.

Det handler ikke om, at jeg ikke elsker de mennesker jeg evt. er sammen med, det handler om det, der sker i mig, om det savn jeg mærker, nogen vil sige, at det handler om at man overser den lille pige eller dreng der bor inde i en.

Faktisk kan det være en stor gave at føle denne ensomhed, fordi du mærker, at der mangler noget i dit liv og hermed kan du gøre noget ved det.

Spørgsmålet ”Kan jeg gøre noget ved det”, er faktisk et eksistentielt spørgsmål, som du kan bruge i alle situationer. For til dette spørgsmål er der kun 2 svar JA og NEJ.

Er svaret ja, så start allerede i dag med, at gøre noget ved det lige meget hvad, bare du gør noget…

Hvad det kunne være kommer jeg mere ind på senere, men tænk over, hvad det kunne være for dig, måske har du allerede fået nogle ideer, så skriv dem her ned inden du læser videre.

Er svaret nej, så er der for mig at se kun en løsning, nemlig at acceptere at det er sådan tingene er og så give slip.

 

Det nytter f.eks. ikke at gå og håbe på at ens far kommer tilbage, hvis han er død, selvom jeg medgiver, at det for mig, nogen gange var en god tanke at holde fast i, fordi det så blev nemmere at være i sorgen. Jeg holdt fast de dage, hvor jeg havde brug for at være ked af det og sørge, men var det en tanke jeg holdt fast i hele tiden, så ville det til sidst blive min sandhed og det ville komme til at æde mig op indefra.

Så sidder du der og har ting du fortryder du ikke har gjort, så lade være at fodre dem mere, acceptere at det er sådan det er og at du gjorde noget andet end det du ville have gjort i dag og det har været med til at skabe det menneske du er lige nu, lige her, på godt og ondt.

Kan du ikke acceptere det, så tag de første spænde skridt til at gøre noget andet, til at realisere det du fortryder– der er aldrig noget, der er for sent at lære eller at udforske.

Et eksempel – jeg ville gerne have snakket mere med min far om hans barndom, hvilket jeg havde tænkt, at vi kunne gøre når ham blev pensionist. Desværre døden han fra den ene dag til den anden uden forvarsel og vi fik aldrig snakket.

Nu har jeg så i første omgang 2 muligheder, jeg kan gå og ærgre mig over det resten af mit liv og dermed bruge rigtige meget energi på noget, som aldrig bliver eller jeg kan bruge det som motivation til, at finde ud af alt det jeg kan ud fra de mennesker, der har kendt min far og ydermere bruge det som læringen ifh. Til andre mennesker eller drømme jeg gerne vil vide mere om og udforske.

Kort sagt, gaven i at jeg ikke fik sat tid af til at tale med min far, mens han var i live kunne være, at jeg lærer, at er der noget, der er vigtig for mig, så sørger jeg for at prioritere det med det samme og ikke bare udsætte det til senere.

Vi kan rigtig mange ting, det handler rigtig meget om at prioriteter og at mærke efter om det virkelig betyder noget for mig.

Mange af os er vokset op med forskellige normer og idealer, som fortæller os, hvordan vi bør leve vores liv, men hvor mange af os har taget stilling til om det i virkeligheden er sådan, vi ønsker at leve.

Så en af de ting, du kan gøre, hvis du føler dig ensom i din hverdag er, at kigge på, hvad det egentlig er du drømmen om i dit liv, hvad er det du gerne vil opnå, inden du tager her fra.

Måske du kan lave en ”Buket”- liste, altså en liste over ting, du gerne vil gøre, inden du dør og så begynder at lave ting fra listen.

Måske du bare begynder at lege med, hvad du kan lide og ikke lide, lidt ligesom det program der blev vist på DR3, hvor familier i x antal dage ikke viste hvilke mærker mad de spiste, de vidste bare at det f.eks. var ketchup, men om det var den de plejede at spise kunne de ikke se, da mærkaterne og emballagen var fjernet. Dette tvang dem til at slippe deres vaner og på ny smage sig frem til, hvad de bedste kunne lide.

Dette kan du også bruge i dit liv, både med mad, men også med mange andre ting, f.eks. eksperimenterede med at gøre ting du normalt ikke gør eller at gøre ting du normalt gør, på en unormal måde…

Det kan være at spise aftensmad om morgenen, spise desserten først – tror mange børn, vil elske den ide. Tilmelde dig et hold i fitnesscentret, som du normalt aldrig ville prøve. Tage minimum et stykke tøj med ind i prøverummet, som du normalt aldrig ville købe.

Invitere gæster og først gør rent, når de er gået, fremfor før de kommer. Gå / kør / cykel en ny vej hjem hver dag i x- antal dage osv., osv.

Brug evt. lige lidt tid på, at mærke efter og skrive ned, hvad du helt konkret kan gøre i dag for, at komme nærmere dine drømme?
Måske første skridt er, at blive klar over hvilke drømme du har.

 Altid udfordre dig selv og mærk efter, hvad det gør ved dig, når du gør tingene.

Kan du mærke, at du slet ikke kan slapper af og være tilstede, når du har gæster uden at have gjort rent, fordi dit hoved kører på højtryk om, hvad de mon tænke om dig, så er det måske ikke løsningen for dig. Du kan også gribe det an på en anden måde og se det, som en gave, fordi du får mulighed for at se og mærke, hvad det er, der gør at du ikke kan lide, at der ikke er gjort rent. Hvem er det du ikke vil være, hvad er det du ikke vil havde de andre skal tænke om dig? Og så arbejd ud fra dette.

Kan også være, at du opdager at striber klæder dig, selvom du altid har troet, at det ikke så pænt ud eller at blomstret mønster faktisk er flot, når det først kommer på og at du dermed får udvidet det udvalg af tøj du køber, fordi du endte med at købe den trøje du ved første øjekast ikke kunne lide, men alligevel tog med ind i prøverummet for at udfordre dig selv.

 I bund og grund, tror jeg på det handler om, at ændre perspektiv. At begynde, at se alle de steder, hvor du gør noget du kan lide, hvor dit liv fungere og så fylde mere af dette ind i dit liv. Kort sagt at du begynder at fokusere på alt det der fungere i dit liv og være taknemmelig over det, i stedet for at fokusere på alt det de andre har, som du også gerne vil have.

Sidder du i stuen og føler dig ensom, mens dine børn sidder og leger, så prøv at flytte dig ned og være med i legen, altså sådan rigtig at være med, på deres præmisser, hvis du virkelig har lyst og ikke bare føler du bør havde lyst, fordi ellers er du ikke en god mor.

Eller prøv, at tænke på, hvordan det ville være, hvis dine børn ikke var der, ikke var en del af dit liv.

Tænk på, hvad der skal til for, at du også føler dig mødt og set i din hverdag, måske behøver du ikke hente børne tidligt hver torsdag, måske er det okay, at du gå dig en lang tur før du henter dem eller tager hjem og læser en bog, det bliver du ikke en dårlig mor eller far af, tværdig imod.

Ved at fylde dig selv op, giver du ikke alene dig selv en gave, men du giver også en gave til  alle de mennesker du omgås, da du så bliver mere tilfreds med dit eget liv, mere fyldt op, så der er noget at give af. Hvilket betyder, at du nok også bliver mere nærværende, når du er sammen med dem, for du behøver ikke tænke over eller føle, at der ikke bliver tid til dig, for du ved på torsdag, og alle de andre tidspunkter, du har lagt ind i din kalender, at her bliver der tid til, at du kan gøre lige præcis det, du har lyst til.

Et andet fif, er at gøre en ting adgangen, så når du leger med dine børn, så leger du med dine børn. Så er vasketøjet, indkøbslisten osv. Ligegyldigt. Det kan du bekymre dig om bagefter. Eller når du er sammen med vennerne, så er du sammen med dem, også selvom telefonen bipper.

Kan også være du har besluttede dig for at læse en bog eller at lave en bestemt arbejdsopgave, så er det ok at sætte et skilt op – jeg læser/arbejder, er klar om x minutter, således at andre også får mulighed for at respektere din fordybelsestid.

Øv dig i at overhører tankerne der kører i baggrunden, øv dig i at være nærværende i alt du gør, lige her, lige nu. Øv dig i at sige pyt og tag tingene, som de kommer. Det vil give mere ro og taknemmelighed og kvalitet i dit liv.

Gaven ... www.u-transform.dk

Og nu tilbage til gaven du giver til dig selv og andre. Den tanke er vigtige at holde fast i, også når tiden bliver knap, det er bedre at være uperfekt og måske bede om hjælp end at være ensom, trist og grå.

Altså det er bedre, at I får dåse makrel og rugbrødsmadder 3 dage i træk, at du overlader en arbejdsopgave til en anden eller at der ikke er gjort rent, når du får gæster, hvis det giver dig mulighed for at kunne slappe af og være til stede, der hvor du er. Og vigtigst, at du får tid til at overholder dine aftaler med dig selv.

Ved at du tør være uperfekt, viser du også andre, at det er ok, at de er det og dermed får I startet en opadgående spiral, hvor der er plads til at være menneske, hvor der er plads til at være dig/jer.

Nogen, her i blandt mig selv, kan godt lide at meditere og lave yoga øvelser om morgen, men jeg høre ofte, at det er der ikke tid til.

Er det noget du gerne vil, så start ud med at trække vejret dybt og roligt en 3-5 gange flere gange om dagen. F.eks. når du sidder på toilet eller du kan have 2 sten liggende ved din computerskærm, der minder dig om, at du skal huske at trække vejret dybt 1 gange om formiddagen og igen en gang om eftermiddagen, så kan du gøre det til en daglig rutine, at ligge stenene frem, når du møder ind på arbejdet og så ligger dem over til skærmen igen, en for en, når du har lavet øvelserne.

Det handler om, at gøre processerne – de nye vaner, nemme for dig selv og at gøre det naturligt og det kræver nogen gange træning.

Der er hellere ikke ret mange, der kan løber et maraton uden at have træner først eller meditere flere timer ad gangen første gang de sætter sig ned. Ifh. Til meditation er det faktisk lavet undersøgelser på at 12 min om dagen er nok til at have gavnlig effekter i vores hjerner og i vores sind og de fleste af os, kan godt finde 12 min i løbet af en dag til at til gode se os selv.

Så start din bil, sæt din i gear og bak ud af carporten og begynd at kør ud af vejen.

Altså begynd at undersøg og gå efter det du gerne vil have mere af i dit liv - hvor hurtigt du køre eller hvilken vej du kører er lige meget, det handler om at skifte fokus og om at gøre noget og har du ingen bil – så forestil dig at du tager din cykel frem, sætter dig op og begynder at cykle.

Nogen gange vil du føle, at det går op ad bakke, at du er faret vild. Her er det ok, at tage en pause og kigge ud over landskabet, hvad er det min krop og mit sind prøver at fortælle mig?

Spørg dig selv ”hvad kan jeg tage med mig herfra, som kan bringe mig videre i mit liv” og inden længe vil du igen kunne kører derudaf, ned af bakke eller lige ud og så ser vejen lidt lysere ud.  

Så for mig er ensomhed en gave, der er pakket grimt ind. Det er en mulighed for at lærer dig selv bedre at kende, spørgsmålet er blot om, du tør kigge, om du tør handle, om du tør mærke ensomheden i dig selv eller om det er mere trygt og godt at sidde der i sofaen og føle dig ensom!

      Stil dig selv overstående spørgsmål, før du læser videre.......

      Stil dig selv overstående spørgsmål, før du læser videre.......

Hvis det er mere trygt at blive siddende i sofaen, så er det sådan du skal forsætte, for så er det sådan, du gerne vil have dit liv skal være og så er helt det ok.

Føles det ikke rart og er det ikke sådan du ønsker at bruge dit liv, så kom op af sofaen og begynd at handel, sæt bilen eller cyklen i gear og begynd at kører…

Lige meget hvad du vælger, så stå ved dit valg. Det handler ikke om, hvad andre tænker, men om, hvad du har brug for.

Hvad der er rigtig for dig og dit liv.

 

Vil du gerne handle, men ved ikke, hvordan du skal gøre...

Så tag en snak med en ven eller veninde, med noget familie. Nogen gang kan det at åbne op, og være vejen frem, fordi du opdager, at du måske ikke er alene om at føle, som du gør.

Du er også velkommen til at ringe til mig og hører om, jeg vil kunne hjælpe dig på vej, f.eks. gennem en coach session eller andet.

Det er også muligt, at tilmelde dig mit nyhedsbrev og så flere gange om ugen modtage en mail med inspiration til, hvordan du kan gøre mere af det, der giver dig glæde og energi. (Bliver sat op, hen over weekenden, så vil du gerne med allerede nu, så send en besked til mig med dit navn og email, så kobler jeg dig på.)

Eller måske kan du finde inspiration i nogle af de andre blogindlæg jeg har skrevet eller du kan se mine små videoer, begge ting finder du på www.u-transform.dk

På min facebookside Full of life, vil der endvidere være små citater, der måske får dig til, at reflektere over dit liv og den måde du burger det på.

 Så mulighederne er mange, det eneste jeg håber for dig, er at du mærker efter i dig selv, hvad det er du har brug for.

For ingen, kan leve dit liv, kun du kan og det er derfor DU er så FANTASTISK !!!

Rigtig god dag ...

Vil du have en gave....?

Vil du have en gave….?

 

Ofte kan vi komme i situationer…

-      hvor vi føler os utilstrækkelige

-      hvor vi føler, vi ikke er gode nok

-      hvor vi føler, vi ikke får nok ud af vores liv

-      hvor vi føler, at vores liv er lidt gråt i gråt

 

I disse situationer glemmer vi ofte, hvad vi faktisk rummer.

Glemmer, at vi er smukke, unikke og fantastiske mennesker,

der rummer så meget og har så meget at give til vores omgangskreds.

Til vores venner.

Til vores familie.

Ja, til hele verden…

 

Så derfor, giv dig selv denne gave…

 

Slå disse spørgsmål på din Facebookside, i en sms, i en mail…

-         Hvad synes du er mine naturlige talenter?

-         Hvad synes du jeg er god til?

-         Hvad er det du synes, der gør mig smuk og unik?

 

Tilføj evt. selv et par stykker…

 

Lad dine venner, familie og følgere, vise dig sider af dig selv,                                

som du måske selv har glemt.

 

Giv dig selv lov til, at tage feedbacken ind – sig tak uden at forklare noget...

Bare lad dig selv få lov til at nyde det…

Til at mærke livet og glæden ved at være elsket…

Lad dig selv få lov til at huske, hvad du kan og hvem du er…

 

Og bed endelig folk om at poste det på deres egen siden også således,

at du kan få lov at give dem en gave, som kan løfte dem, ligesom din egen…

 

Du kunne f.eks. poste det sådan her....

”Sådan får du hjælp i alt, hvad du gør…”

Dette blog indlæg tager udgangspunkt i noget, jeg oplevede denne weekend. Er godt klar over, at ikke alle tror på engle eller på det mere spirituelle, men læs med alligevel, det kunne jo også være det virkede for dig, selvom om du måske ikke helt, tror på det….

Jeg var i Blåvand i søndags, havde været på stranden og leget i bølgen blå og gik derefter op i campingpladsens wellness afdeling, for at mødes med dem, jeg var på camping med.

Da jeg så står og er ved at tage tøj på og gøre mig klar til, at kører hjem, opdager jeg at min bilnøgle, som jeg havde lagt i min lomme ikke var der. Skal lige siges, at jeg var den der kørte, så det var ikke kun mig, der ikke kunne komme hjem, men 4 andre skønne kvinder var afhængig af, at jeg fandt denne nøgle.

Jeg tjekkede skabet og lommerne en ekstra gang og den taske, hvor alle mine ting havde været i, men lige meget hjalp det, nøglen var og blev væk. 

Jeg spurgte de andre, jeg fulgtes med, om jeg havde givet nøglen til dem, selvom jeg godt vidste, at det havde jeg ikke.

Kunne mærke panikken komme snigende….hvor havde jeg glemt den? På stranden? hvor der var ved at blive højvande...? Eller havde jeg tabt den på vejen tilbage til campingpladsen? Tankerne kørte rundt i mit hoved.

Jeg besluttede mig for, at gå i receptionen og spørge efter den der, som det første. Havde de ikke fået den indleveret, ville jeg skynde mig til stranden og håbe på at vandet endnu ikke var kommet derop, hvor jeg havde lagt mit tøj, da jeg badede.

På vej mod receptionen, sagde jeg....

”Tak engel, fordi jeg finder min nøgle”.

 

”Tak engel”, er en sætning jeg bruger tit og som meget ofte har en helt fantastisk virkning og i de tilfælde,
hvor den ikke virker, giver det som regel også mening i det større perspektiv.

 

Men altså, jeg var på vej mod receptionen og lige udenfor døren gå en familie og her overhører jeg datterens samtale med hendes far.

”Far, det var godt nok mærkeligt, at den bilnøgle lå der helt for sig selv. Der var slet ingen sko i nærheden…”

Kunne ikke lade være at bryde ind...

”Har I fundet en bilnøgle?”  ”ja” svarede faren.

”Jeg har lige været nede og bade inden jeg gik i spaen og har tabt min nøgle” siger jeg

”Vi har lige afleverede den i receptionen” siger faren og jeg takker meget og går ind og få min nøgle udleveret :-)

Bilnøgle www.u-transform.dk

Nogle vil siger, det var held og at jeg bare var heldig, men sådan har jeg det ikke. Jeg tror ikke på, det var held! jeg tror på en dybere mening med ting.

Jeg følte mig vild heldig, uden tvivl, men også dybt taknemmelig, fordi min engel havde hjulpet mig, ikke alene med at lade nogen finde nøglen, men også med at lade mig overhører den samtale lige på det tidspunkt, hvor jeg gjorde.

 

Tilfældigt, tja måske, men jeg tror fuld og fast på, at vi har mulighed for, at få al den støtte og hjælp            

        vi har brug for, hvis bare vi tør bede om den.

Beder vi om hjælp, så står vores skyts- og hjælpe engle klar på den anden side til at hjælpe.

Kan godt være, at du ikke tror på den slags og finder dette meget langhåret, men hvad har du at miste?

Hvem finder ud af, om du siger ”Tak engel fordi….” ?

Jeg vil invitere dig til, at prøve at bruge sætningen i løbet af den næste uge – lige meget om du tror på den eller ej

og se, hvad det fører med sig...

Rigtig god fornøjelse og ha’ en fantastisk dag :-)

Del meget gerne de erfaringer du gør dig med os andre på min Facebook side Full of Life.

 

Måske kender du det.....

Måske kender du følelsen af VIRKELIG gerne, at ville noget. FØLE, at det her, er du bare nødt til at gøre, at eje, at prøve… Du kan mærke det HELT IND i dit indre, faktisk mærker du det så meget, at det gør lidt ondt…

Det var søndag, solen skinnede udenfor. Jeg sad i på en stol, i et rum jeg ikke mere ænsede. Sad bare helt stille og lyttede og lyttede.

På scenen foran mig, stod denne mand, almindelig af bygning, med brunt hård, en hvid skjorte, sorte bukser, sorte sko og en mikrofon stikkende ud fra øret mod munden. Han fortalte, om et nyt program han var ved at lave. Det føltes, som om han kun talte til mig, som om han var ved at præsentere mig for min drøm.

Jeg kunne se den. Den var lige der, lige foran mig. Jeg kunne mærke, hvordan mit hjerte på en og samme tid både træk sig sammen, så det gjorde ondt og voksende sig stor og blev fyldt af varme og lys, alt mens tårende trillede ukontrollerbar ned af mine kinder. Ikke sådan i en hulken, men bare stille og roligt.

Det han præsenterede, var præcis det jeg drømte om. Det var præcis det, jeg SÅ gerne ville. Pludselig kunne jeg både mærke og sætte ord på det, det var det her jeg skulle, det var den vej, der var min vej. Har altid vidst det, men bare pakket det længere og længere væk, fordi det virkede så uopnåeligt. MEN nu var muligheden her, jeg skulle bare række ud og ta’ den og så ville jeg være på vej, på vej mon min drøm.

Pausen kom og jeg stillede mig i kø. Der stod andre foran mig, som også gerne ville med på denne tur, på denne rejse, der også gerne vil med på mit eventyr. Turen blev min og jeg indtastede alle mine data…

Leila Althea Jensen, Hovedgaden … telefonnummer, cvr-nummer, Bankoplysninger – ALT blev indtastet og udfyldt til punkt og prikke og jeg trykkede bekræft…

Intet skete…

…Eller jo, noget skete. Bare ikke det jeg havde forestillet mig…

Der stod ERROR skrevet med rødt, jeg prøvede igen … og igen. Indtastede oplysningerne, forfra, bagfra, dobbelt tjekkede, men intet skete.

Den skønne mand, der stod og faciliterede mig, så helt forkert ud i hovedet og prøvede forskellige ting – dobbelt tjekkede også… ”hum, det er da ikke sket før”, ”hvad handler det om”, ”er du sikker på at tallenene er rigtige?” sagde han spørgende. Jeg tjekkede og dobbelt tjekkede igen, jo tallene var rigtige nok.

Han går et andet sted hen i lokalet og spørger om hjælp, men uden held. Kommer tilbage til mig og siger, ”hvis bare du overføre via bankoverførelse, senest når du kommer hjem, så er du med.”

Mit hjerte jublede JUBIII, jeg er med, jeg er på vej. Jeg er på vej mod mig selv og mode mine inderest drømme.

Er helt i ekstase, er bare så glad og rørt indeni over, at jeg får lov at opleve dette øjeblik. Går i min egen lille boble af kærlighed og varme. Kærlighed til mig selv over, at jeg tør lytte til mig selv, at jeg tør mærke og følge mit hjerte, at jeg tør springe ud i det uden at tøve, som jeg plejer at gøre. Over at jeg har fået muligheden for at mærke denne intense varme i mit hjerte.

Kurset slutter og jeg kommer hjem til mig selv. Glad og smilende tænder jeg for computeren, åbner netbanken, taster mine koder ind og finder betalingsblanketten og starter ind tastingen… udfylder alle de koloner jeg skal og trykker ok.

Men hov, intet skete eller gjorde der? Havde jeg gjort det rigtige, var betalingen registreret????    

Det så lidt mærkeligt ud.

Hjertet hammer i brystet på mig og adrenalin vibrerer i hele min krop, ”når jeg det”, ”kommer jeg med”, ”tager jeg det første skridt mod mine drømme?”

Leder overalt efter en kvittering, et bevis for at pengene er overført, men kan ikke finde noget bevis. Kan ikke finde nogen kvittering. ”Hvorfor skal det være så svært, at overføre pege til udlandet!” tænker jeg

Overfører igen, vil være sikker på at det lykkes, frygten for at min drøm smutter ud af hænderne på mig fylder hele mit hoved, da jeg trykker ok og denne gang står der ”Tillykke penge er nu overført” mit hjerte hopper – SÅDAN! Jeg gjorde det, jeg er med, jeg er på vej – glæden lyser ud af mine øjne og jeg smiler over hele ansigtet.

Glad lukker jeg computeren, mens jeg kan mærke en følelse tage form i kroppen på mig - kan hører en stemme viske til mig                                                                       …Hvad handler dette om, hvorfor er der nu problemer med betalingen igen, hvad er det universet prøver at fortælle mig…?

Skubber følelsen væk og går i seng. Vågner næste morgen … og stemmen er der stadig.

Åbner panisk computeren, vil være helt sikker og ser at pengene IKKE står som overført – HVAD, HVORFOR, HVAD? Hvad har jeg gjort forkert, HVORFOR er de ikke overført???

Kan mærke en sammentrækning i maven og en grå tåge rulle ind og trække et tæppe hen over mig.

Det var jo det, jeg skulle. Det var min drøm. Hvorfor kan jeg ikke overføre de penge?. Hvad er det, jeg skal lærer? Jeg mærkede det jo så stærkt i går. Hvorfor spænder universet ben for mig? Hvad er det, jeg ikke ser? Hvad er det, universet prøver at fortælle mig?!!!

Snakker med en veninde, hvilket sætter flere tanker i gang. Ligger på, tager mine sandaler på, sætter nøglen i døren, går ud og låser bag mig.

Står på øverst trin af trappen, lukker mine øjne og siger inden i mig selv…”kære skytsengel, kære univers, kære hjælpere og kære skaber af alt der er, giv mig svar og giv mig klarhed, således at når jeg igen står på dette trin, så ved jeg, hvad det handler om”.

Jeg går ned af trappen, ud af havegangen og drejer til højre, ned forbi kirken, forbi byskiltet og ned af den blinde vej, jeg holder så meget af, fordi der på en og samme tid er både ro og larm. Der er natur og by, der er nærhed og udsigt og der er en passende afstand til mit hus, således at tankerne kan nå at flyve op og lande på ny igen.

Og tankerne lander…

De lander, som de skal, hvis man kan sige det sådan, men bestemt ikke på den måde jeg havde forestillet mig, da jeg sad der i går på min stol, foran scenen og mærkede hjerte banke så intens og mærkede min drømme så tæt på, de landede på den måde, der er helt rigtig for mig <3 <3 <3

KÆMP IKKE FOR AT BLIVE ACCEPTERET…

I weekenden var jeg på Heart Power Experience – et event i København med Michael Beckwith, som en af gæstetalerne og hans skønne kone på klaver.

Det var 2 skønne dage, som I nok skal komme til at høre meget mere om, men noget af det der slog mig, var at jeg får år tilbage gik og puttede med min spiritualitet.

Mange i min omgangskreds havde nok gennemskuet det, men der var et eller andet i mig, der ikke følte mig set. Ikke følte at jeg passede ind, ikke følte, at de ville forstå og passe på det jeg kom med, hvis jeg åbnede mit hjerte helt op og stod ved hvem jeg var. Det handlede selvfølgelig ikke om dem, men de følelser jeg gik med i mig selv.

Fik altid at vide at jeg var mærkelig og at jeg snart måtte se at blive voksen, hvilket bare pustede mere til de følelser.

Nu er jeg 40 år og vel egentlig voksen ud fra samfundets målestok, men også i mit eget indre.

Livet bliver bare bedre og bedre uden egentlig at ændre sig så meget på ydre siden, men det faktum at jeg har lært at gå derhen, hvor jeg er velkommen og elsket som den jeg er og det jeg kommer med, i mange flere aspekter af mit liv gør, at jeg bliver mere og mere taknemmelig for mit skønne liv og det der komme til mig.

I denne weekend gik jeg med hjertet forreste og blev set og rummet i min spiritualitet og livssyn. Jeg blev fyldt op af en kærlighed og tiltro til livet. Tiltro til at det nok skal lykkes for mig og menneskeheden i det hele taget. At det er okay, at følge den drøm, den vision der fylder mit indre selvom, at det lige nu måske kan virke lidt skørt i andres øjne og nogle dage også i mine egne 

Andre gange bliver jeg mødt i min kreativitet, i min professionalisme som coach og behandler, som kæreste, mor, ven og nogen gang bliver jeg mødt og rummet i dem alle på éngang og det er der, hvor mit hjerte synger højest J

Det jeg prøver, at sige er, at du er hverken mærkelig eller sær, det handler udelukkende om at finde folk, der afspejler de sider af dig, hvor du ikke føler, du bliver mødt. Det handler om at finde fælleskaber, hvor du kan blive inspireret og fyld op og det er ikke altid i den nærmeste omgangskreds. Nogen gange må du længere ud, tage toget og møde op. Lytte til mavefornemmelsen og tage af sted, også selvom det måske ikke er noget du normalt ville gøre, men inden længe kan det, der ikke var normalt, vise sig at åben op for en hel ny verden, men mere plads til dit unikke selv.

Nogen gang kan det også være, du er nødt til at sige farvel til folk, du har kendt altid, for at give mere plads til dig selv. Andre gange kan det jonglere mellem de forskellige dele af dit liv være måden, kun du kender svaret.

Kun du kan leve dit liv, kun du ved, hvad der er rigtig og forkert for dig. Kun du kan skabe det, der er dit mål her på jorden. Så rejs dig op og gå efter det, der bringer liv og glæde ind i dit liv, find de steder, hvor du bliver accepteret og elsket som du er.

Måske er du allerede god til det, måske venter de første spæde skridt lige om hjørnet, men lige meget hvad vil jeg ønske dig god fornøjelse – det er en skøn tur og jo mere du kigger op, ud, hen, frem, over… jo mere får du øje på 

Rigtig god tur <3

I GÅR, VAR JEG TAKNEMMELIG FOR MIN STRESS…

Det er ingen hemmelighed, at jeg gennem de sidste 10-15 år har været nede med stress mere end en gang og ikke bare sådan almindelig stress, men den virkelig dybe, hvor man falder i et hul og løber forvildet rundt i håb om, at finde en vej op, alt imens at man graver sit hul dybere og dybere.

I disse perioder havde jeg svært ved at huske, kunne ikke sove om natten og var meget korte for hovedet, træt og havde svært ved at interagere med andre, fordi overskuddet ikke var til det. Jeg kunne ikke overkue selv den mindste aftale, eller huslig ting, kunne ikke læse, men sad bare i min egen lille verden, som en zombie. Jeg græd meget, fordi jeg ikke kunne overskue tingene og fordi jeg ikke kunne finde ud af, hvad det var, der skete med min krop, det var meget ubehageligt at være i.

Nu møder jeg stressen ca. en gang om året, som regel her i slutningen af oktober, begyndelsen af november, men den har ændret karakter, de sidste par år.

F.eks. kunne jeg sidste år, glædestrålende fortælle min mand, at jeg var stresset, fordi jeg kunne mærke kortisolen kører rundt i min krop.
Ved det kan lyde lidt mærkelig og måske også lidt provokerende, at jeg var glad for det. Jeg var på det tidspunkt ikke glad for min stress, men glad for at jeg kunne mærke, at det var det der var på spil. Det var som om, jeg for første gang kunne se min stress ovenfra og det var fedt, fordi det dermed blev nemmere at være i. Jeg var ikke stressen, men kunne se stressen var en del af mig, hvilket gav mig handle muligheder.

I går da jeg kørte hjem fra et fantastisk kursus i Århus, hvor jeg virkelig var kommet ned i min krop og kunne mærke mine fødder, sad jeg der og tænkte over hvilke 3 ting jeg var taknemmelig for – en øvelse jeg øver mig i at lave hver dag, da det giver et godt perspektiv på min hverdag og mit liv generelt – og pludselig slog det mig, at jeg faktisk var taknemmelig for min stress.

Uden min stress, er jeg ikke sikker på, at jeg var hoppet ind på denne skønne rejse med at finde tilbage til mig selv, med at finde ned i min egen krop. Stressen giver mig en unik mulighed for, at lærer at fokusere på en ting ad gangen, på at mærke, hvad der er rigtigt for mig, for at simplificere mit liv og få ryddet endnu mere ud i, hvad jeg bør og skal. Den giver mig mulighed for, at mærke mig selv og hvad der er vigtigt for mig og ikke mindst giver den mig mulighed for, at indrette mit liv på en, for mig, mere hensigtsmæssig måde. En måde, hvor der er balance mellem det, jeg giver ud og det jeg giver til mig selv. Den giver mig en mulighed for, at få balance i regnskabet og dermed en mulighed for et mere velafbalanceret liv, hvor det er meget mere plads til glæder, nydelse og væren, til meget mere livskvalitet.

Så, som jeg nævnte i nogle af min videoer, kan ting noget gange være gaver pakket grimt ind, men tør vi være i processen og acceptere det, der er med et kærligt og åbent sind, vil vi se, hvor en smuk gave det faktisk er og det er sådan, jeg har det lige nu med min stress. (Har du ikke set videoerne eller gerne vil se dem igen, kan de ses eller genses herwww.facebook.com/FullofLife.dk)

Jeg ser de muligheder, der ligger i min stress, muligheder jeg kan vælge at fokusere på og arbejde hen imod, fremfor at låse mig fast i, at det er synd for mig og det bare er noget, der skal arbejdes eller trænes væk.

Jeg er ikke svag, jeg er ikke uduelig, jeg er et mennesker, der ved at lærer unikke redskaber til glæde for både mig selv og andre i samme situation og det er en skøn og styrkende følelse at sidde med. Lige meget, hvad livet byder dig, har du altid selv et valg ifh. Til, hvor du peger din lygte hen – peger du den hen på det, der fungere eller på det, der ikke fungere – valget er dit!


I går, var jeg taknemmelig for min stress”Sådan gør jeg, når jeg bliver ramt af stress”– redskaber til at rumme og anerkende mig selv

 • Rydder min kalender, således at jeg ikke skal andet end det, jeg har lyst til. Det er kun det jeg får energi af, der få lov at blive og nogen gange melder jeg også fra til dette, hvis jeg på dagen ikke har overskud og energi til det – på den måde tager jeg mig selv og min krops behov seriøst og giver mig selv mulighed for et pusterum.
 • Rydder op omkring mig.
  Jeg bliver let stresset over papirrod, ting jeg ikke får gjort eller får afsluttet og derfor rydder jeg op, for ved at gøre noget ved det, behøver jeg ikke tænke over det mere og jeg får plads og energi til blot at være.
 • Ser meningsløst tv – jeg tillader mig selv, at ligge på sofaen og bare se serier, film og andet tv, der normalt ikke siger mig noget, men som i disse situationer giver mig en pause
 • Gå ture med fokus på naturen omkring mig, dvs. gå ture helt nede i gear. Prøv f.eks. at gå så langsom du overhovedet kan og mærk efter hvad der sker i din krop.
  Nogen gange kombinerer jeg det med at sidde under et træ og kigge en halv times tid. Det er fantastisk, at sidde der og observer alt det, der faktisk sker i skoven eller i ens have, som man normalt ikke ser, fordi man ikke ligger mærke til det. Noget jeg også ynder, at gøre når jeg ikke er stresset, fordi det giver mig ro og perspektiv på mange ting.
 • Sund og nærende kost – dette kan dog nogen gange være svært at holde fokus på, men ved at give min krop de bedste betingelser med masser af grønt, vand og mindre sukker og stivelse, har jeg også nemmere ved, at overskue dagen og de ting jeg laver, lidt lige som en bil – den kører også bedst, når den får det rigtige brændstof.
 • Vejrtrækningsøvelser / meditation – jeg øver mig dagligt i at sidde med fokus på min vejrtrækning, for ved at give mig selv små pauser, hvor jeg trækker vejret dybt, er det som om, jeg beroligerer mit sind. Disse øvelser kan jeg godt lave en 5-6 gange om dagen, f.eks. mens jeg venter på bussen, skræller kartofler eller andet. Jeg trækker vejret dybt ind, mens jeg tæller til 4, derefter holder jeg, mens jeg tæller til 3 og til sidst puster jeg ud, mens jeg tæller til 6.
  Vælger også nogen gange at følge en guidet meditation, det er ikke altid jeg kan koncentrere mig gennem hele meditationen, nogen gange hopper jeg lidt ind og ud, men tænker, at selvom mine tanker tager lidt på himmelfart, er det bedre end ingenting, specielt fordi jeg stadig mærke ro og velbehaget i min krop efterfølgende
 • Taknemmelighedsøvelsen – denne øvelse bruger jeg egentlig hele tiden, men finder den særlig vigtig i mine stressede perioder, fordi den hjælper mig med at hold fokus på, at der altid er flere ting, der virker end der ikke virker, hvilket nogen gange har været svært at se, når stressen har været allerværst. Det jeg helt konkret gør er, at jeg hver aften tænker over de 3 ting, jeg er mest taknemmelig for i løbet af den dag der er gået, nogen gange skriver jeg det ned og knytter en kommentar til det, andre gange bliver det bare, som en refleksion i mit hoved, men lige meget hvilken måde jeg bruger, samler det min dag og sætter fokus på alt det, der har været godt, altså vælger jeg at pege min lygte på det der fungere.
 • Søvn – jeg tillader mig selv, at sove så meget jeg overhovedet kan, både i løbet af dagen, men også om natten. Går i seng, når jeg er træt og seneste kl. 22, for at give min krop de bedste betingelser for at rydde op i de affaldsstoffer, som den renser grundigt ud i, i løbet af aftenen og natten.
 • Selv kærlighed – øver mig i, at gøre mindst en god ting for mig selv hver dag, det kan være at lave bål i haven, få en gang massage, lytte fokuserede til et stykke skønt musik. Bruge tid på at smøre min krop ind i en skøn olie eller creme, lave et fodbad eller lignede. Ting, der gør mig glad og/eller giver mig nydelse. Jeg er ret god til at husk andre, men på den her måde, får jeg også fortalt mig selv, at jeg er vigtig, at jeg er værd at elske og gøre noget godt for og det giver mig energi, ro og glæde.

Der findes mange måder, at komme tilstede i sin krop på, ovenstående er nogle af de måder, jeg har og stadig benytter mig af når stressen rammer om de passer til dig, ved kun du – for mig handler det i bund og grund om, at være selvkærlig, om at give plads til mig selv og komme tilstede i min krop. Om at passe på den lille pige inden i mig, der trænger til en pause, et pusterum, før hun igen kan gå ud i verden og interagere på en bedre og mere hensynsfuld måde. Jo mere jeg øver mig, jo bedre bliver jeg og på et tidspunkt er jeg sikker på stressen slipper, for så har jeg lært, at være i verden på en måde, hvor jeg både kan give og passe på mig selv uden at tilsidesætte nogen af delene.

Hvad det handler om for dig, ved kun du, ligesom også kun du ved, hvad der skal til for at du kommer ovenpå igen. I den proces med at finde ind til det, er du velkommen til at afprøve nogle af mine ideer af, måske de også virker for dig – rigtig god dag, håber også, at du finder indtil den gave, der ligger gemt i dig og din eventuelle stress…

HVAD DRØMMER DU OM ?

Det spørgsmål blev jeg præsenteret for, for noget tid siden. I virkeligheden et meget simpelt spørgsmål, som burde være ret let at svare på, men det var det ikke….
Jeg var ikke vant til at drømme og tænke over, hvad jeg gerne ville med mit liv.

Jeg var vant til at gøre, som så mange andre gør, nemlig at fokusere på at få hverdagen til at fungere og så hver jul og nytår, tænke ”Gud er der gået endnu et år”.

Men pludselig, via dette lille simple spørgsmål, åbnede der sig en stor verden op for mig.
For, hvad nu, hvis alt var muligt? Hvad nu, hvis jeg kunne svinge tryllestaven og vupti, så ville jeg leve min drøm, hvad var det så helt præcis, jeg ville gøre anderledes?

Først blev jeg faktisk lidt frustreret, fordi jeg ikke jeg følte, jeg havde nogle drømme at finde ind til, men nu er det skønne spørgsmål, blevet begyndelsen på en skøn rejse, som jeg tænker forsætter resten af mit liv. For nye drømme bliver født og andre bliver opfyldt og NETOP i dag har jeg taget et af de STORE skridt og derfor jeg har gemt dette skønne blogindlæg til netop i dag.

Hvad er din drøm?

Inden vi kommer så langt til, at jeg afslører, hvorfor det netop er i dag, du kunne høre om drømme, vil jeg invitere dig til at bruge et par minutter på at sidde og mærke efter, hvad det er du drømmer om.

Så sæt dig godt til rette og spørg dig selv om…

Hvad drømmer du om? Hvad er din passion? Hvad mangler du i dit liv, som du ville ønske var der nu? Hvor er det, du vil gøre en forskel, hvis du havde alle muligheder åbne?

Og ikke mindst …

Hvad er det første lille skridt du kan tage i dag, for at komme tættere på denne drøm, allerede i dag?

Er penge lykken…?

Mange ville ønske sig flere penge, at vinde i lotto eller arve en rig onkel i Amerika. Det er i hvert fald det, jeg har støt på, når jeg har spurgt mig lidt omkring. Enten det eller at jeg oplever, at folk lader sig forhindre af at gøre noget ved drømmen, fordi ”det har jeg ikke råd til” eller ”det passer ikke ind lige nu…”men det interessante er i virkeligheden, at kigge bag tidsaspektet, bag pengene. Kigge på hvilke følelser det bringe med sig, hvilket værdier ligger der i dine drømme, som du ikke får levet ud?

Er med på at have flere penge, for de fleste ville gøre livet nemmere, men tror ikke på, at det er der man skal starte. For hånden på hjertet, det er de færreste af os, der vinder i lotto eller som arver en rig onkel. Det betyder ikke, at vi ikke kan kommer tættere på vores drøm alligevel, det handler om at begynde at se mulighederne for sig. Og det var derfor jeg bad dig lave øvelsen ovenfor. Jeg ville have dig til at kigge på, hvilke værdier, der ligger i de ting, du gerne vil have i dit liv og hvordan du med små skridt, kan bringe dem ind i dit liv.

Måske har du en stor urtehave, du går og passer, fordi du har en ide om, at det er dejligt at kunne være selvforsynende, men når du kigger på det, så drømmer du i virkeligheden om mere tid med familien i weekenden. Problemet er bare, der er aldrig tid til det, fordi du skal luge i haven. Så lykken ville måske for dig være, at sløjfe haven og købe dine grøntsager andre steder, således at du kunne tage på camping med familien i weekenden eller med din søn på fisketur med overnatning.

Kunne også være, at du drømte om at blive selvstændig, men ikke rigtig turde tage springet, for du ved, hvad du har og ikke hvad du får. Her gælder det måske ikke om, at kvitte det faste job lige med det samme, men om at kigge på, hvordan du kan tilrettelægge din hverdag så, der enten bliver mere plads til de værdier, der ligge i det at være selvstændig eller om at finde måder, at kunne kombinere det fast job med din drøm om at blive selvstændig. Det kunne være, at det var muligt, at få flere selvstændige opgaver på dit arbejde. At du kunne gå ned i tid. At du arbejde deltid eller noget helt andet – altså handler det, at drømme, også nogen gange om, at se muligheder, der hvor der i første omgang ikke ser ud, som om der er nogen. Når først, du tør drømme og sætte ord på dine drømme, store som små, så bliver de så meget lettere at arbejde hen imod og realisere.

DU er nøglen

Jeg ser det i min coaching. Når folk tør sætte ord på det, de virkelig drømmer om, så bliver det så meget lettere, at sætte konkrete mål og dermed lettere, at lave de forandringer, der skal til for at bringe dem tættere og tættere på deres mål.

Det er som tingene falder i hak og skaber en helhed af motivation, glæde, retning, lettelse og lethed. Lethed fordi det går op for dem, at nøglen til deres drømme ikke afhænger af den store gevinst, den afhænger ene og alene af dem selv og at man, som menneske, selv kan skabe det liv, man drømmer om, hvor skræmmende eller langt væk det end virker lige i nuet, bare man tager det første skridt og forsætter med, at gå. Når man først er kommet i gang¨, er det faktisk ikke så hårdt, som man måske først troede.

Nogen gange kan man gå hele vejen selv, andre gange bringer man en hjælper på banen, som f.eks. en coach til at følge en for en stund. Måske, fordi frygten for forandringer eller for at gå vejen selv, nogen gang bliver så stor, at det hele kommer til at virke for uoverskueligt og i disse situationer, kan det være godt, at have en at læne sig op af. En, der kan stille de rigtig spørgsmål, så du selv finder tilbage på din kurs, men i bund og grund er det dig selv, der er nøglen til alle dine drømme.

Du er drivkraften. Du er motoren. Det er dig der styre og holder kursen. Dig, der finder retningen – startende med at sætte dig ned og kigge på og mærke efter, hvad det virkelig er du og dit hjerte længes efter og drømmer om.

Så hvad er min drøm?

– Hvorfor var det netop i dag, at jeg gerne ville dele denne blog med dig?

Min drøm er at skabe en virksomhed, der giver mere værdi i andres liv. En, der gør en forskel og skabe glæde for andre. Således, at de kan slippe de fængslende begrænsninger, de har sat op for dem selv. Slippe de frygte, der gør, at de holder sig tilbage. Jeg vil gerne give alle mulighed for, at skinne med deres eget lys og mest af alt, at alle både føler, mærker og tror på, at det er de fantastiske mennesker, jeg ser, hver gang jeg ser på dem.

For at realisere dette var mit første skridt, at få mit eget CVR nummer. Et, for mig, synlig bevis på, at jeg er på vej og det har jeg fået i dag.

Så nu er det officielt, at jeg er ved at skabe en virksomhed, ud fra de 4 kerne værdier

 • Muligheder
 • Taknemlighed
 • Tillid
 • Ubetinget kærlighed

Værdier jeg fandt i mit arbejde med mine drømme og det, som jeg gerne vil bidrage til verden med.


LIFE is the result of the chouces you make

Måder at anskue verden på, som bringer dig tættere på dine mål

Jeg vil gerne vise dig, kære læser og hele verden, at der altid er andre muligheder. At vi gennem de valg vi tager, skaber vores liv og at vi selv er nøglen til, at skabe præcis det, vi drømmer om.

Ved at have tillid til os selv og universet, kan vi opnå de vildeste ting. Du er god nok, præcis, som du er og ingen, absolut ingen, kan lave om på dette – andet end, at du giver dem lov.

Så giv slip og tro på dig selv. Tror på, at du er værd at kæmpe for og behandle lige så godt, som du behandler andre og at det, du drømmer om, lige meget, hvor vildt det er, KAN lykkes.

Glæder mig så meget til, at forsætte med at drømme og udleve det, der giver mening for mig. Det, der giver mig livskvalitet og lysner en ellers grå hverdag. Og mest af alt, glæder jeg mig til at inspirere og støtte dig og andre skønne mennesker til at gøre det samme, således at du, hvis du ikke allerede har fundet den, finder mere og mere ind til din egen drøm, til din egen passion og dermed dit eget lys, så du kan stå og skinne til glæde for dig selv, mig og hele verden.

Pas på dig selv og ha´ en fantastisk weekend.

KOM OG LAV DIN EGEN BETONSKULPTUR

Så er de sidste ting kommer på plads og det er med glæde, at jeg kan slå mit næste weekend kursus op. Denne gang omhandlende Skulpturer i beton.

Kurset hedder….

Kom og lav din egen betonskulptur

             og løber af stablen i weekenden den 6.- 7. juni 2015

 

Fugle lavet i beton, men huller bagpå, således at det er muligt for små barnesko at klatre op på hovedet af skulpturen
– en del af en mindre forhindringsbane.

Beton er et skønt materiale at arbejde med. Det giver dig muligheder for at skabe skønne ting til haven eller andre steder, hvor du gerne vil have en unik skulptur stående.

Dette kurset henvender sig til alle, fra 10 år og opefter, der har lyst til at prøve kræfter med at skabe skulptur i større størrelser. Det er ingen forudsætning, at du har prøvet at arbejde med materialet før, blot du har lyst til at gå i gang med at eksperimentere.

Jeg vil lave et oplæg ud fra et konkret tema, men du er meget velkommen til at tage egne ideer med. Det vigtigste for mig er, at du i løbet af weekenden kommer til at lave en skulptur, der giver mening for dig.

På Kurset lærer du bl.a…

 • Hvilke forholdsregler du skal tage, når du arbejder med beton
 • Hvad der er vigtig før, efter og under arbejdet
 • Hvordan du laver en grundform i flamingo
 • Hvordan du laver den helt rigtige betonblanding og ikke mindst, hvordan du påfører betonen.

Kort sagt, du får lavet, eller næsten lavet, en skulptur og bliver klædt på til at lave flere derhjemme.

Det er min hensigt, at du går fra kurset med en ny og brugbar viden, samt inputs til hvordan du kan arbejde videre med dette materiale. Jeg har arbejdet med materialet i over 12 år og deler gerne ud af min viden og erfaringer.

 

Kursus data …

Tid:            Lørdag den 6. juni fra 9 – 16.30 og Søndag den 7. juni 9 – ca. 16

Sted:          Nim, 8740 Brædstrup (nærmere info følger efter tilmeldingen)

Pris:           895,- kr. pr person inkl. materialer

Tilmelding:   Senest 2. juni på kontakt@fulloflife.dk—Husk navn og telefonnummer

Betaling:         Senest 2. juni enten via Mobil Pay 61 46 37 33

via bankoverførelse til konto 6128  0009930841 Husk at skrive din fulde navn og tlf. på overførelsen.

Du er også velkommen til at komme forbi på hovedgaden 29, 8740 Brædstrup

Der er et begrænset antal pladser og de fordeles efter først til mølleprincippet—når jeg har registreret din betaling,  har du en plads.

Har du spørgsmål eller er du i tvivl, om dette er det rette kursus for dig – er du velkommen til at kontakte mig på kontakt@fulloflife.dk eller på tlf. 61 46 37 33

Glæder mig til at dele 2 hyggelige og inspirerende dage med dig.

Mange hilsner

Leila Althea Jensen

 

Her nedefor kan du se et udpluk af de ting jeg har lavet gennem årene – på ovenstående kursus vil vi arbejde med det rå og ubemalede beton.

”FØLG DIN INDRE SANDHED OG LAD ANDRE FØLGE DERES”

Elsker dette citat, problemet er bare at vi ikke altid kender vores indre sandhed, eller jeg gjorde i hvert fald ikke, da jeg startede min nye rejse. Kunne blot mærke, at der måtte være noget andet end det jeg havde fyldt mit liv med, der måtte være mere til livet end en grå travl hverdag, hvor jeg kun var pletvis lykkelig.

 

Jeg følte mig opslugt af hverdagens mange forpligtelser. Manglede en dybere mening med livet. Mere glæde, mere sjov, mere dans og mere leg. De fleste jeg snakkede med, havde det på samme måde og mente, at det var et grundvilkår for det moderne menneske. Man kunne jo ikke, gå rundt og være lykkelig hele tiden, sagde de.

Kan huske, at jeg tænkte undrende ”Hvorfor ikke?” ”Hvorfor er det ikke en mulighed?” For i min verden var det essensen af det at leve, det jeg manglede, det jeg så gerne ville finde ind til. Havde svært ved at acceptere, at det grå skulle være et grundvilkår for mit liv, så jeg satte mig for at finde en anden vej, satte mig for at finde MIN vej.

En vej, hvor jeg lagde stressen og ”det når jeg nok engang” bag mig og i stedet for begyndte at se på, hvad meningen med mit liv var. Hvad var det, der betød noget for mig. Hvad var det egentlig jeg ville og hvad var det jeg var utilfreds med – kort sagt, hvad var min indre sandhed og hvad var det jeg mærkede så tydeligt rumstere i mig, men som jeg ikke turde kigge på?

Første skridt …

Første skridt i denne proces blev, at kigge på alle de ting jeg ikke synes fungerede i mit liv. Derefter prøvede jeg at definere, hvad der var galt og hvordan jeg godt kunne tænke mig tingene var i stedet for og så gå efter dette.

Det lyder nemt, når jeg sidder her og skriver det, men det var faktisk ret svært. Det var ikke svært at spotte, hvad jeg var utilfreds med, men at finde måder at løsne op for tingene på, var svært. Mange af tingene var blevet til ting, jeg bare gjorde, roller, som jeg havde påtaget mig. Jeg følte ofte, at jeg kom til kort i min måde at kommunikere med andre på.

Jeg manglede redskaber. Det var, som om jeg ikke var tydelig nok, som om folk misforstod mine hensigter, som om jeg krampagtigt holdt fast i en ide om, at hvis jeg bare gjorde mere, så ville alting løse sig, hvilket det ofte ikke gjorde.

Min hverdag forblev grå uden væsentlig indhold. Følte, at jeg brugte tiden på alt andet end det, der var væsentligt for mig. Fyldte min tid ud med ting, der ikke betød noget. En følelse du måske også kender fra dit liv.

Strategien, der slog fejl…

Jeg prøvede at finde værdi. Prøvede, at være hende, der altid havde styr på tingene. Hende, der havde tid til alt og alle. Hende, der var med i diverse foreninger og udvalg. Hende, der meldte sig til frivilligt arbejde og bagte boller. Hende, der udefra set, realiserede sig selv og gjorde alt det hun havde lyst til.

Jeg arbejde med keramik, lavede beton skulpturer, tog i skoven, til stranden, lavede hjemmelavede marmelade og urtesalt. Jeg prøvede at skabe værdi i mit liv, prøvede at skabe indhold, men i bund og grund løb jeg væk fra mig selv. Jeg styrtede afsted og fyldte min tid ud med alt andet end det, jeg higende efter, bare for at slippe for at mærke mig selv og den stadig større voksende ensomhed jeg følte, ikke alene i mit ægteskab, men i mit liv generelt.

Jeg levede gennem andre. Jeg havde brug for, at andre havde brug for mig. Kort sagt, jeg prøvede for meget, på alle de forkerte fronter af mit liv og et eller andet sted, vidste jeg det godt. For i baghovedet sad en lille irriterende stemme og hviskede til mig. Det havde hun gjort længe, men jeg havde skubbet det væk. Var bange for at være alene, var bange for at være mig selv. Var bange for ikke at slå til, for ikke at være god nok, så jeg gjorde, som jeg plejede.

Jeg forsatte af samme spor, for det måtte da lykkes på et eller andet tidspunkt, men som Einstein så smukt har sagt…

“Hvis du gør, hvad du altid har gjort.

Får du de samme resultater,

du altid har fået”

Hvilket også galt mit liv. Jeg forsatte med at bruge de samme strategier, jeg plejede, selvom jeg vidste, de kun bragte mig et sted hen, til stress, mere tomhed og mere utilfredshed.

Vejen ud af mine fængsler…

Jeg kom til den erkendelse at Einstein havde ret. Jeg måtte gøre noget andet. Jeg måtte have nye og mere rigtige redskaber i min værktøjskasse. Redskaber til at håndtere mit liv, der hvor jeg var lige nu og ikke der, hvor jeg havde været. Jeg tog det første store skridt og meldte mig til en coach uddannelse. Jeg valgte mig selv og gik med det jeg mærkede jeg havde behov for, hvilke føltes skønt.

Dette blev et tydelig og meget givende aftryk på min livsrejse. Begyndelsen til rigtigt at finde indtil, hvem jeg var bag alle de ting, jeg gemte mig bag og hvad jeg drømte og drømmer om.

Jeg gik fra at ville skilles. Fra at synes det var alle andres skyld, at det var dem, der skulle handle anderledes, at det var dem der var forkert på den. Til, at være lykkelig i mit ægteskab. Jeg har fået følelsen af, at min mand og jeg spiller på samme bane – på den lange bane. Hvor jeg før kun tænkte halve og hele år frem.

Derudover ved jeg nu, langt ind i mit hjerte, at det ALDRIG er nogens skyld, at alle altid gør det bedste de kan, med de ressourcer de har til rådighed. Er der noget, der ikke fungere eller er, som jeg gerne vil havde det, er der kun én og kun én alene, der kan lave det om og det er mig.

Den sætning tager jeg lige igen – er der noget, der ikke fungere eller er, som jeg gerne vil havde det, er der kun én og kun én alene, der kan lave det om og det er én selv.

Det fantastiske liv…

Jeg er gået fra en tilstand af håbløshed og opgivelse, til en tilstand af dyb taknemmelighed over, at jeg har et fantastisk liv, ved bl.a. at bruge sætningerne, som ”Det er, hvad det er” og ”Du vælger altid selv, hvad du får det til at betyde”, og det endda uden, at skifte manden, bilen eller huset ud. Ja, faktisk har jeg ikke ændret særlig meget.

Jeg gør stadig mange af de sammen ting, som før, men nu gør jeg det, fordi det giver mig ro og fordybelse, fordi jeg har lyst. Nu vælger jeg bevidst og det er for mig, hele forskellen – jeg gør dét for mig. Ikke, fordi jeg tror, det giver mig værdi i andres øjne, men fordi det giver værdi i mine egne.

Jeg elsker mit liv med alle dets facetter og alle mine sider, også de grimme og udfordrende. For lykken er ikke længer en destination for mig, det er selve vejen. Al den modstand og alle de mennesker du knap så godt kan lide, er alle hjælpere eller gaver, som er pakket grimt ind. De er muligheder for udvikling og for at lærer dig selv bedre at kende, for at komme tættere på din indre sandhed, hvis du tør mærke efter, hvad de vækker i dig og så handle på disse følelser.

Hvad kan DU gøre?

Et godt sted at starte, hvis du også mærker, tænker eller føler at dit liv ikke er helt, som det kunne være, er at finde ud af…

♥ Hvad du gerne vil, have i dit liv?

♥ Hvad er det i virkeligheden, du ønsker og længes efter?

Altså flytte dit fokus hen på det, du gerne vil have. Fremfor, at fokusere på det du ikke vil have.

Vi hænger alt for ofte fast i HVORFOR.

Hvorfor er det ikke mig der vinder i lotto, hvorfor er det ikke mig der har det gode job, hvorfor er det mig der altid skal rydde op efter familien … find selv på flere…

I virkeligheden kunne du bringe din energi meget bedre i spil ved at tænke HVORDAN!

Altså mærke efter hvilke følelser der, for dig, ligger i at være heldig eller i at have mange penge. I at have det rigtige job, med de spændende opgaver og så spørge HVORDAN kan jeg få mere af det ind i mit liv?

Ved at du bringer følelsen bag det du ønsker i spil, kan du eje dit /dine ønsker, du kan mærke dem og dermed bliver det lettere, at fokusere på og tage ind og gør noget konkret ved det.

Det bliver der din lygte peger hen, det, der bliver dine pejlemærker.

Kort sagt…

♥ Hvor kan du i dag gøre noget andet end du plejer? Noget, der vil bringe dig tættere på det, du længes efter.

♥ Måske er det, at prøve at bruge hjælpe sætninger…

    ”Det er hvad det er”

    “Du bestemmer ikke altid selv, hvad der sker i dit liv, men du bestemmer ALTID selv, hvad du får det til at betyde”.

♥ Måske er det, at rydde op i negative relationer.

♥ Måske er det, at lave en taknemlighedsdagbog, hvor du begynder at fokusere på alt det i dit liv, du er taknemmelig for.

♥ Måske er det, at skrive alt det op du ikke ønsker og så vende det til det noget du i virkeligheden ønsker.

♥ Måske er det, at se at der ALTID er flere muligheder – det er ALDRIG enten/eller, der er altid mange andre facetter, altid andre ting du kan gøre.

♥ Måske er det…

Gør noget NYT

Så mit ønske for dig er, at du den næste uge eksperimentere med at udfordre dig selv i, at gøre ting du ikke plejer at gøre. At du gør noget nyt lige meget, hvor mærkeligt, stort eller lille det er, så bare gå ud og gør det. Har du lyst er du til at dele det med mig, er du mere end velkommen til at dele det her eller på min Facebook side FullofLife.dk

Mit ønske er, at du tager det første skridt mod det liv, du drømmer om. At du stå ved dig selv med alt det du rummer, også de knap så pæne ting, som du aldrig før ville skrive i en Facebook opdatering;-). For ved at handle anderledes, vil du også få andre resultater – andre muligheder. Resultater og muligheder, der forhåbentlig alle kan være med til, at bringe dig tættere på din egen indre sandhed.

Rigtig god uge og rigtig god rejse

Velkommen til...

Jeg vil her på denne blog dele store, såvel som små skridt, jeg tager på min vej med at gøre op med det, vi ofte føler vi bør og skal – på det vi frygter at gøre og være.

Jeg vil kigge på, hvad der skal til for, at vi tør vælge os selv og vores egne veje. På hvilke mekanismer der kommer i spil både før, under og efter. Samt kigge på de vibrationer vi agere ud fra og hvordan vi kan gøre tingen på en anden måde.

Noget af det jeg kommer til at skrive om, vil på ingen måde vække genklang hos dig, mens andet vil ramme dig dybt og vække en længsel, til også selv, at finde, påbegynde eller udforske din rejse mod din indre sandhed.

Måderne, vi finder vores indre sandhed på, er forskellige, men jeg er ikke et sekund i tvivl om, at du på den ene eller anden måde vil kunne drage nytte af de skridt, jeg har trådt og derigennem finde din egen vej. Det er i hvert fald det, der er min intention- at vise dig, at der altid er andre muligheder, at der ALTID findes andre veje.

Du vil komme til at læse om selvudvikling, coaching og hvad der ellers rører sig hos mig.

Du får konkrete redskaber til, at belyse forskellige aspekter af dit liv og nogen gange krydres bloggen med opskrifter og billeder fra naturen.

Jeg tager udgangspunkt i mit liv, men på en måde, så du også kan tage noget med og relatere det til dit liv – måske ikke hver gang, men mange gange.

Glæder mig til at lære dig bedre at kende, så skriv og kommentere endelig på mine indlæg og de øvelser jeg giver ud. På den måde kan jeg støtte og vejlede dig steder det måske er svært. Jeg tager gerne imod både ros og konstruktiv kritik og du er selvfølgelig også meget velkommen til at komme med ideer til emner du gerne vil have belyst her på bloggen, samt til at følge mig på Facebook FullofLife.dk

Rigtig god læsning og rigtig god dag til dig :)

Mange hilsner
Leila Althea Jensen